РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Съветниците решават дали Многофункционалната спорна зала да бъде обект от първостепенно значение

Публикувано на:

Съветниците решават дали Многофункционалната спорна зала да бъде определена като обект от първостепенно значение. Предложението е на кмета Живко Тодоров.

"Община Стара Загора е възложила изготвяне на инвестиционен проект за обект „Многофункционална спорна зала Стара Загора“. Теренът, отреден за обекта се намира на стратегическо място в Стара Загора, с добър транспортен и пешеходен достъп. Разположен е в сърцето на новоизградения парк „Артилерийски“ (бивш военен терен), в кв. „Казански“ в гр. Стара Загора. С проектното предложение се цели създаване на устойчива, функционално пригодна и модерна архитектурна среда, с пластично фасадно решение, уникален архитектурен образ и интериор. Интегриране на залата с парка и околното застрояване – като обем, градоустройствено решение и вписване на сградата в денивелацията на терена. Ориентация към важни комуникационни и ландшафти елементи на средата. Създаване на комплексна среда за спорт, отдих и развлечения", е записано в предложението.

Във връзка с високия обществен интерес на обекта и кратките срокове за провеждане на процедури за съгласуване и одобряване, свързани с него и издаване на разрешение за строеж, е необходимо същият да се обяви за обект от първостепенно значение, са сред мотивите на кмета.

Вижте още